3.2.09

“Hey Ho! Here we go, ever so high”

Αλέξανδρος Βασμουλάκης
“Hey Ho! Here we go, ever so high”

Με τον ύποπτο τίτλο « Hey Ho! Here we go, ever so high» ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης, ένας popeye της τέχνης, παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί a.antonopoulou.art, από αύριο, Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 5 Μαρτίου 2009.

Η πρώτη γνωριμία μαζί του προέκυψε μέσα από την street art, στους δρόμους της Αθήνας, καθώς ευθύνεται για την προσωπικότητα πολλών κτιρίων της πόλης, μεταξύ των οποίων το κεντρικό κτίριο των κοσμημάτων Ζολώτα, η πρόσοψη του θεάτρου Χώρα, το Πανόπτικον στου Ψυρρή αλλά και τα Προσφυγικά διαχωρίζουν τη θέση τους, αποφεύγοντας τη χειραψία με τον υπόλοιπο αστικό χώρο. Η προσωπική μου γνωριμία μαζί του προέκυψε ηλεκτρονικά, μέσα από ημέηλ. Έτσι απλά.

Απλός είναι και ο ίδιος, με χιούμορ και απαιτήσεις από τον εαυτό του. Η σχέση που ο Αλέξανδρος αναπτύσσει με τον κόσμο –πότε είναι στο Λονδίνο, πότε στο Βερολίνο- εντοπίζεται στη συλλογή ερεθισμάτων από διάφορες κυψέλες. Με αυτά τα εφόδια στη συνέχεια, ως ερεθισματοποιός, διεισδύει στον μελένιο ψυχισμό των μορφών. Με τη χρήση των ακρυλικών κάνει την αίσθηση σκοπό και διατηρεί το άσπρο χρώμα καθόλου τυχαία αλλά επιδιώκοντας να θίξει την λευκή, πικρή αγωνία.

Λοιπόν, ένστικτο, πού με πάει αυτός ο popeye;
Το ένστικτο με γυρίζει σε ένα άπιαστο ουράνιο τόξο που σχηματίζεται από τον πίδακα νερού σε ένα άτιτλο χωράφι, ενώ σε κάποια μέτρα απόσταση υπάρχει ένας στρατιώτης, μου φέρνει στο στόμα Του κανενός το ρόδο του Paul Celan –εκδ. Άγρα, Αθήνα 1995- από το οποίο έχω δαγκώσει τους στίχους:
Ξέρεις, ο χώρος είναι άπειρος
Ξέρεις, δεν χρειάζεται να πετάξεις
Αυτό που στο μάτι σου γράφτηκε
Μας βαθαίνει το βάθος

Αλέξανδρε, συνέχισε…

Antonopoulou Art
Αριστοφάνους 20
4ος Όροφος, Ψυρρή 105 54 Αθήνα
t:/f: +30 210 3214994.
aaart@otenet.gr

Διάρκεια έκθεσης έως 5 Μαρτίου 2009.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 14:00 – 20:00
Σάββατο 12:00 – 16:00
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου η γκαλερί θα είναι ανοιχτή 12:00 – 16:00
Επίσης:
http://www.aaart.gr/Content/Exhibition.asp?c=3&l=gr&a=306

1 comment:

Anonymous said...

οχι αδικως ειναι υπερπροβλημενος απο τα media

www.arelis.gr
περιεχει σειρα αρθρων τεχνης για νεους ελληνες καλλιτεχνες