5.2.09

Miss Sixty forever: Unknown fever value

Αν κάποτε έτριβες το θερμόμετρο για να δείξει τον πυρετό στα ύψη αλλά η λαμπερή όψη του προσώπου σου έκανε κοντράστ με το μήνυμα που επεδίωκες να περάσεις, τώρα υπάρχει λύση και ονομάζεται τζιν. Με αυτό το προϊόν, τα αποτελέσματα είναι εμφανή έως ανησυχητικά.


Δεν πίνεται, φοριέται. Και πρέπει να είναι καινούριο, σε χρώμα μπλε σκούρο.



Ένας ‘‘φωτεινούλης’’, φίλος των φωτεινών κύκλων (της λογοτεχνίας συγκεκριμένα) -κάποια στιγμή που παραπονέθηκα – με αποκάλεσε ‘‘ragazza anziana’’ και τότε γέλασα πολύ. Τώρα, με τις εκπτώσεις, ξαναθυμήθηκα το χαρακτηρισμό και αποφάσισα να γίνω ‘‘ragazza anziana’’ και επί του πρακτέου, φορώντας στενό τζιν - μπλε σκούρο- ‘‘Miss Sixty’’ που έχει μάλιστα εκτός από καλή εφαρμογή και ένα παιχνιδιάρικο κουμπί σαν δαγκωμένο στην άκρη μήλο. Και έφτασα σε μία χειροπρακτική ανακάλυψη.
Εκεί που κάθομαι στο γραφείο και γράφω, κάποια στιγμή τα χέρια μου έχουν γίνει μπλαβί. Μάλιστα δεν το πρόσεξα, το πρόσεξαν. Και θυμήθηκα ότι και την προηγούμενη μέρα, στο μάθημα της νοηματικής, μια συμμαθήτρια σχολίασε το χρώμα στα χέρια μου. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανήκω μόνο στα δύο ισάριθμα ποσοστά 6% που γράφουν με το αριστερό και περπατούν αλλά θα μπορούσα να ανήκω και σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό πλέον, στο 38% των γυναικών που δεν πλένουν τα χέρια τους στις τουαλέτες του γραφείου. Το διαβάζω σήμερα 05.02.09, στη Lifo, στη σελ. 40, ότι έγινε έρευνα από το Αμερικάνικο Παρατηρητήριο Εργασιακής Καθημερινότητας. Δεν θα με εκπλήξει αν βγει και ομώνυμο μάστερ.


Για το ποσοστό 6% των περιπατητών καταβάλλω φιλότιμες προσπάθειες να μην το αποδυναμώσω και να ανήκω σε αυτό. Μαθαίνω στο αργεντίνικο τάνγκο τα ochos και στρίβω με το ένα πόδι στον αέρα. Στα πεζοδρόμια της Αθήνας, πότε το δέντρο, πότε η ξεχαρβαλωμένη πλάκα ή η λακκούβα και πότε το τζιπ το οποίο κάποιοι παρκάρουν τόσο κομψά και αμετάκλητα, όλα αυτά μαζί που θέτουν μια άλλη προοπτική και έναν άλλο ρυθμό στην κίνηση, μας χορταίνουν από το πρώτο βήμα. Υπάρχει βέβαια και η άσφαλτος, αλλά ποτέ σκέτη. Με τα σαμαράκια, φέτος, θα μπορούσαμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό βραβείο 2009. Διότι, φέτος είναι η χρονιά της καινοτομίας… εκτός από χρονιά της κρίσης. Και θα κάναμε μια χαρούμενη τελετή στα Προπύλαια, εκεί στο φανάρι Πανεπιστημίου και Ασκληπιού, όπου υπάρχει πρώτης τάξεως σαμαράκι. Θα κερνούσαμε και ελιές με ψωμί. Και για αποχαιρετιστήριο θα δίναμε σκονάκι με υπογραφή Νίτσε από τη Χαρούμενη Γνώση: ‘‘Δεν είναι αρκετό να έχω ταλέντο. Πρέπει να έχω και την άδειά σας να το έχω, ε φίλοι μου;’’. Ελλάδα, έχεις ταλέντο… και σαμαράκι!
Για το ποσοστό 38% των γυναικών που πλένουν τα χέρια υπό προϋποθέσεις, λοιπόν, δεν καταβάλλω τίποτα, αφήνω τα όποια τυχόν μικρόβια υπάρχουν, να μεγαλουργούν… έστω και σε μπλαβί περιβάλλον. Επιβάλλω στα μικρόβια να ζήσουν λίγο ακόμα.


Τελικά το τζιν ‘‘Miss Sixty’’ μπορεί. Βάφει τα χέρια μελανά, σαν να μην γίνεται καλή κυκλοφορία του αίματος. Είναι η άγνωστη πυρετώδης αξία. Όταν έπλυνα τα χέρια στην τουαλέτα του γραφείου, ένας γαλάζιος κόσμος άρχισε να πέφτει από επάνω μου προς τα άδυτα του βρόμικου νερού. Δεν ήθελα να μάθω τίποτε περισσότερο. Χάρηκα που όλα ήταν στη θέση τους. Και το τζιν μου έδωσε ξανά το μήνυμα ότι αν είμαστε καλά, μπορούμε. Και μπορούμε καλύτερα.
http://www.sixtyhotel.com/

http://collection.misssixty.com/

Γλυφάδα:
Αγγ. Μεταξά 30Α
Ph. 0030 2108944565
Mail mdarzen@trade.com.gr

Κολωνάκι:
Σκουφά 29
Ph. 0030 2103603264

*έχω τραβήξει τη φωτογραφία στην Κοπεγχάγη, συγκεκριμένα στη Γλυπτοθήκη.

No comments: