18.3.09

Εργαστήρι για Επιμελητές Εκδόσεων

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) εγκαινίασε το Εργαστήρι για Επιμελητές Εκδόσεων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε νέους επιστήμονες (25-35 ετών) οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την επιμέλεια εκδόσεων.
Τα μέλη του εργαστηρίου πρέπει να συγκεντρώνουν όλες ανεξαιρέτως τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Πολύ μεγάλη αγάπη για το βιβλίο, όχι μόνον ως ανάγνωσμα
αλλά και ως υλικό αντικείμενο.
Βιβλιοφαγικές τάσεις εξ απαλών ονύχων, οι οποίες θα τους έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα απόθεμα γνώσεων και εικόνων.
Αριστη γνώση της νεοελληνικής γλώσσας, η οποία θα αποδεικνύεται όχι μόνον από το πτυχίο ανώτατης σχολής που πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτουν αλλά και από ειδική εξέταση στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν.
Υψηλού επιπέδου γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας.
Η γνώση αρχαίων ελληνικών και λατινικών θεωρείται σοβαρό προσόν. Τυχόν προγενέστερη ενασχόληση, επαγγελματική ή ερασιτεχνική, με διορθώσεις ή επιμέλεια κειμένων δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι του ΜΙΕΤ.

Τα μέλη του εργαστηρίου εκπαιδεύονται στην επιμέλεια των εκδόσεων όπως αυτή ασκείται στο ΜΙΕΤ. Οι συγκεντρώσεις γίνονται στα γραφεία του ΜΙΕΤ στην Πλάκα, Θουκυδίδου 13, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 4.30-6.30 μμ., από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Ο κύκλος είναι διετής.

Το εργαστήρι καθοδηγείται από τις επιμελήτριες του ΜΙΕΤ Αντιγόνη Φιλιπποπούλου και Κωστούλα Σκλαβενίτη, αλλά κατά καιρούς συμμετέχουν και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου των εκδόσεων (επιμελητές, μεταφραστές, συγγραφείς, τυπογράφοι). Ύστερα από ανελλιπή και επιμελή παρακολούθηση του κύκλου του εργαστηρίου οι συμμετασχόντες θα έχουν τα εφόδια να αναλάβουν την επιμέλεια επιστημονικών εκδόσεων για λογαριασμό του ΜΙΕΤ ή άλλων εκδοτικών οίκων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν αίτηση συμμετοχής, μαζί με σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mietekd@otenet.gr
ή στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης,
Θουκυδίδου 13, 105 58 Αθήνα, με την ένδειξη «Εργαστήρι Επιμελητών».
Τηλ: +30 210 32 30 841
fax: +30210 3227057
Για τον κύκλο 2009-2011
γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής ώς το τέλος Αυγούστου 2009.
*δίδακτρα δεν υπάρχουν, αλλά γίνεται αυστηρή επιλογή.

No comments: