27.3.09

Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, πρωταπριλιά!



πριν από την έναρξη...
Προφεστιβαλική Εκδήλωση

40 Χρόνια «Ζ»

Την Τετάρτη, 1η Απριλίου, παραμονή της έναρξης του 10ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών τιμούν τα 40 χρόνια από τη δημιουργία της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά.
Παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Καρόλου Παπούλια, οι συντελεστές της ταινίας, προσκεκλημένοι της Α.Ε. του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Christophe Farnaud, θα ξανασυναντηθούν, 40 χρόνια μετά τη δημιουργία που ένωσε τις ιστορίες τους, γύρω από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.
Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σαρτζετάκης, ο συγγραφέας του μυθιστορήματος «Ζ», Βασίλης Βασιλικός και ο παραγωγός και ηθοποιός Jacques Perrain θα πάρουν μέρος σε μια συζήτηση, με συντονιστή τον Pierre Assouline, συγγραφέα και δημοσιογράφο της εφημερίδας «Le Monde».
Οι παρόντες συντελεστές θα μιλήσουν για την πολιτική και καλλιτεχνική σημασία της ταινίας, η οποία τιμήθηκε με 40 βραβεία, μεταξύ των οποίων ένα Όσκαρ, μία Χρυσή Σφαίρα και δύο Χρυσούς Φοίνικες στο Φεστιβάλ Κανών.
Με αυτήν την ευκαιρία, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, θα απονείμει τιμητικό βραβείο στον Κώστα Γαβρά για την εξαιρετική συμβολή του στις ελληνογαλλικές σχέσεις αλλά και στην ακτινοβολία του γαλλόφωνου κινηματογράφου.
Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας, παρουσία όλων των συντελεστών και προσκεκλημένων.
Η ταινία «Z» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Απριλίου, από την εταιρεία Rosebud, σε διανομή Odeon και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
ΠΟΥ: στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών
Σίνα 31
είσοδος μόνο με προσκλήσεις
Γραφείο Τύπου του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών :210 33 98 651
Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 02/04-12/04
στους κινηματογράφους ΑΤΤΙΚΟΝ, ΑΠΟΛΛΩΝ
και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
εισιτήρια: 6€, φοιτητικό 5€

No comments: