1.6.09

Πού κρύβεται ο θρυλικός Δράκος της Ρόδου;

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ο μύθος
Κάποτε στην Μεσαιωνική Ρόδο, πριν από περίπου 650 χρόνια, υπήρχε ένα φοβερό τέρας, το οποίο φώλιαζε στο περίφημο Μαλ Πάσο (=κακό πέρασμα, σημερινό Μόντε Σμιθ). Εξαφάνιζε κατ’ εξακολούθηση νεαρούς βοσκούς και γηραιότερους προσκυνητές και γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε ο Δράκος της Ρόδου. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και μετά την αποτυχία πολλών ιπποτών να εξοντώσουν τον δράκο, ο Μεγάλος Μάγιστρος, Helion de Villeneuve, εξέδωσε απαγορευτικό διάταγμα για όλους, ώστε να μην περνούν από εκείνο το πέρασμα.

Όμως ο ιππότης Θεοδάτος Ντε Γκοζόν, αψηφώντας την εντολή, αποσύρθηκε για ένα έτος στο κάστρο του πατέρα του στην Γαλλία και εκπαίδευσε τον εαυτό του, τα σκυλιά και το άλογο του για την μάχη. Ο Ιππότης, αφού επέστρεψε για να εντοπίσει το τέρας, με ηρωισμό και τακτική, κατάφερε να το εξοντώσει και να γίνει ήρωας του λαού, ο οποίος με ζητωκραυγές τον έφερε, στη συνέχεια, στον Μεγάλο Μάγιστρο. Αν και στην αρχή ο Μεγάλος Μάγιστρος έδωσε εντολή να τιμωρήσουν τον ιππότη, επειδή παράκουσε το διάταγμά του, μετά την παράκληση του πλήθους, ανακάλεσε την αρχική απόφαση και τον έχρισε τιμητικά Μεγάλο Μάγιστρο της Νήσου Ρόδου.

Σήμερα, σώζεται η ταφόπλακα του θαρραλέου Ιππότη στο μουσείο της Γαλλίας στο Κλουνί, όπου αναγράφεται: "Εδώ κοίτεται ο σφαγέας του Δράκου" (Extinctor Dragonis)

Το Κάλεσμα
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια μαγική διαδρομή στο χρόνο, μέσα από τις υπόγειες στοές και τα δαιδαλώδη καλντερίμια της Μεσαιωνικής Πόλης, να λύσετε γρίφους, να αποκωδικοποιήσετε μηνύματα και να βρείτε το μέρος, όπου κρύβεται ο θρυλικός Δράκος της Ρόδου! Σε ομάδες των τριών, προσφέρεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη, να αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας και να βιώσετε μία εμπειρία παιχνιδιού, φαντασίας και ιστορίας.

Ο νικητής θα μεταφερθεί με μεγαλοπρεπή πομπή, με μουσική και φωτιές στον Μεγάλο Μάγιστρο του παιχνιδιού και θα χριστεί τιμητικά Μάγιστρος παίρνοντας το σπαθί και την κάπα του Θεοδάτου Ντε Γκοζόν, του Ιππότη, που σύμφωνα με την ιστορία, σκότωσε τον τρομερό δράκο της Ρόδου.

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 22410 27427

εσωτερικό 7, ώρες γραφείου 09:00-17:00 ή με email:cult@medievalrose.org

(δηλώστε: ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο).

Για τους ανήλικους φίλους, που επιθυμούν να πάρουν μέρος, θα πρέπει να υπογράψει κηδεμόνας ή να τους συνοδεύει ενήλικο άτομο.

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 10 Ιουνίου 2009
The "Medieval Rose" Association
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ
Πολιτιστικός Σύλλογος
Για τη διοργάνωση Μεσαιωνικού Φεστιβάλ
Ρόδος - Greece
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: +30 2241074405 & +30 6972178603
*η φωτογραφία είναι από το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (The Palace of Grand Master) στην παλιά πόλη της Ρόδου, εισιτήρια: 6 €

No comments: