27.9.09

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος άνοιξε πανιά


1ος Διαγωνισμός Θαλασσινής Λογοτεχνίας

Περίπλου Ναυτικής Ιστορίας

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος προκηρύσσει τον 1ο Διαγωνισμό θαλασσινής Λογοτεχνίας για διήγημα και ποίηση.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα κείμενά τους, τα οποία για το μεν διήγημα δε θα υπερβαίνουν τις τρεις σελίδες, για τη δε ποίηση, τους τριάντα στίχους, με ψευδώνυμο, σε τέσσερα αντίτυπα τα οποία δεν επιστρέφονται και με απλή ταχυδρομική επιστολή (συστημένα θα αποκλείονται). Έξω από το φάκελο θα ορίζεται η κατηγορία (πεζό ή ποίηση).

Τα πλήρη στοιχεία των συμμετεχόντων θα εσωκλείονται σε δεύτερο φάκελο (κλειστό, διαφορετικά αποκλείονται), έξω από τον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο.

Τα κείμενα πρέπει να είναι ανέκδοτα, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν με οποιονδήποτε τρόπο και να είναι γραμμένα με γραφομηχανή ή Η/Υ. Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες. Κάθε αποστελλόμενο έργο να είναι τυπωμένο στη μια πλευρά της σελίδας.

Ως τελευταία ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται η Πέμπτη, 1η Απριλίου 2010. Ημερομηνία αποστολής θα θεωρείται αυτή που αναγράφεται στη ταχυδρομική σφραγίδα του φακέλου.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου 2010. Θα δοθούν τρία Βραβεία και τρεις Έπαινοι για κάθε κατηγορία. Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν σε ηλεκτρονικό κόμβο – ιστολόγιο που θα δημιουργηθεί από το Μουσείο γι αυτό τον σκοπό.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συλλογής των διηγημάτων – ποιημάτων, η συντακτική ομάδα του περιοδικού του Μουσείου «Περίπλους Ναυτικής Ιστορίας» μπορεί να επιλέγει και να δημοσιεύει κείμενα στην στήλη του περιοδικού «Λογοτεχνία και Θάλασσα» με το υποβαλλόμενο ψευδώνυμο, δίχως αυτό να αποτελεί ένδειξη για την τελική βράβευση των έργων.

Η αποστολή των κειμένων θα γίνεται στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, Ακτή Θεμιστοκλέους, Φρεαττύδα, 185 37 Πειραιάς με την ένδειξη «για τον 1ο διαγωνισμό θαλασσινής λογοτεχνίας».

No comments: