18.9.09

Στον Ιανό για masterclasses: 3 και να καίνε

Νύχτες Πρεμιέρας 2009

Ενώ, αυτήν την ώρα, στον Ιανό, το masterclass του Zbigniew Rybczynski, βραβευμένου με Όσκαρ πρωτοπόρου δημιουργού, βρίσκεται σε εξέλιξη, ακολουθούν δύο επίσης πολύ ενδιαφέροντα masterclasses, αύριο και την Τρίτη, στον ίδιο χώρο.

Σάββατο 19.09.09, 12.00 το πρωί

Masterclass Peter Greenaway
8000 χρόνια ζωγραφικής και 114 χρόνια κινηματογράφου έρχονται αντιμέτωπα σε μια ανεπανάληπτη μάχη των δύο τεχνών. Ένα masterclass εμπλουτισμένο με μοναδικό οπτικό υλικό από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

Τρίτη 22.09.09, 12.00 το πρωί

Σινεμά, διαδίκτυο, μουσική, ραδιόφωνο, τύπος.
Έγκυροι δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά και μουσικά περιοδικά διεθνώς και ο Γιάννης Πετρίδης σε μία καυτή και άκρως επίκαιρη συζήτηση για το ρόλο της κριτικής, των Μ.Μ.Ε, των blogs και των playlists, σήμερα. Συμμετέχουν οι: Leslie Felperin (VARIETY), Finn Halligan (SCREEN INTERNATIONAL), Geraldine Sarratia (LES INROCKUPTIBLES), Nev Pierce (EMPIRE).

http://www.youtube.com/watch?v=NP5OUxyEOhk
Μακάρι, όπως στο youtube, τα παραπάνω master classes να ανέβαιναν στην ιστοσελίδα του περιοδικού Σινεμά, για να τα παρακολουθούσαμε περισσότερες από μία φορές.
http://www.aiff.gr/
http://nyxtespremieras.blogspot.com/
http://new.e-go.gr/cinemag/default.asp?catid=10054
http://www.lifo.gr/mag/features/1756
*η φωτογραφία είναι από την ταινία Paddle to the Sea (Στη θάλασσα Αρμενίζουμε), σε σκηνοθεσία του Μπιλ Μέισον, και θα προβληθεί την Τρίτη 22.09.09, στον κινηματογράφο ''Απόλλων'', στο πλαίσιο του αφιερώματος CULT των 22.15

No comments: