20.10.09

Βιωματικό Σεμινάριο για τη μη λεκτική επικοινωνία

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
13-14-15 NOΕΜΒΡΙΟΥ 2009

«Μη λεκτική Επικοινωνία και Συναισθηματικοί Δεσμοί»
Παρασκευή 13/11/09 19.30-21.30
Σάββατο 14/11/09 10.30-17.30
Κυριακή 15/11/09 10.30- 14.30



Vladimir: Λοιπόν, να πηγαίνουμε
Estragon: Ναι, ας πηγαίνουμε. (Παραμένουν ακίνητοι)
Samuel Beckett Περιμένοντας τον Godot

Στόχος και Πού:
Σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στο θεραπευτή και το άτομο ή την ομάδα, θα διερευνηθούν, αλλά και θα αντιμετωπιστούν στο επικείμενο τριήμερο βιωματικό σεμινάριο, ο τίτλος του οποίου είναι «Μη λεκτική Επικοινωνία και Συναισθηματικοί Δεσμοί» και πρόκειται να πραγματοποιηθεί, από τις 13 έως και τις 15.11.09, στο Άθυρμα, Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας Ε.Π.Ε.

Πώς και Γιατί:
Μέσα από διάφορες θεατρικές διαδικασίες, οι οποίες στοχεύουν να αναδείξουν τη σημασία της παρατήρησης και της σιωπής, παραχωρώντας, στις χειρονομίες, το ‘‘λόγο’’.

Ώστε, τότε, οι συμμετέχοντες θα έχουν την προνομιακή δυνατότητα να αφουγκραστούν ήχους, να αναρωτηθούν για τη χροιά της φωνής, και να αντιληφθούν πώς μπορούν να ερμηνεύουν – τους εαυτούς τους και τους άλλους- μέσα από τις εκφράσεις του προσώπου και την κίνηση του σώματος.
Όλα αυτά επιτυγχάνονται, πάντα, μέσα από το διάλογο ανάμεσα στο Δραμα-Παιγνιο θεραπευτή και το θεραπευόμενο ή τη θεραπευτική ομάδα.
Παράλληλα, όσον αφορά στην εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, στο σεμινάριο, η θεωρία του Πρωταρχικού Δεσμού πρόκειται να συσχετιστεί με τη διαχείριση των συναισθημάτων, τα οποία είναι δυνατό να οδηγούν στη θεραπευτική αλλαγή για παιδιά, εφήβους, νέους και ενήλικες, όταν δουλεύουν μαζί.

Συντονίστρια: η Brenda Meldrum, BSc, MPPhil, RHPC, Παιγνιο-Δραματο-θεραπεύτρια, Διευθύντρια της εταιρείας Playing Matters Ltd., έναν εκπαιδευτικό οργανισμό με στόχο την εκπαίδευση των ενηλίκων με τεχνικές που ενισχύουν στα παιδιά την ικανότητα να εκφράζονται. Εργάζεται ως Παιγνιοθεραπεύτρια και Δραματοθεραπεύτρια σε σχολεία του Νότιου Λονδίνου. Είναι αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών. Συμμετέχει στην επιτροπή έρευνας της Βρετανικής Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών και είναι ενεργό μέλος των BACP και BPS.
Οπότε...
Ανοίγουμε τη σιωπή μας
Να μπει φτερωτός αέρας
Παίζοντας με τη φύση

Τιμή συμμετοχής: 190€ και 160€ για σπουδαστές

Άθυρμα
Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας Ε.Π.Ε
Μαντζουράκη 14 Τ.Κ. 115 24
Τηλ./Fax: 210- 69 21 162
E-mail: info@playtherapy.gr , info@dramatherapy.com.gr
Ιστοσελίδες: www.playtherapy.gr , www.dramatherapy.com.gr

No comments: