12.2.10

2 διαλέξεις για τις Μάσκες της Λυσιστράτης στις 16/2

Ενώ το καρναβάλι καλά κρατεί, το ενδιαφέρον για τη μάσκα ξανά ξυπνά. Δύο διαλέξεις έρχονται την επόμενη εβδομάδα για να το αναδείξουν περισσότερο, συνδυάζοντας το αντικείμενο της μάσκας με το αρχαίο θέατρο, ώστε και να αναγάγουν τη σημασία της σε επίπεδο ψυχολογικό, ιστορικό, πολιτισμικό.

Επειδή το θέμα με ενδιέφερε, επικοινώνησα τηλεφωνικά με την εικαστικό Μαίρη Κυριακοπούλου για διευκρινίσεις επί του θέματος. Κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, μαθαίνω πως θα πραγματοποιηθούν δύο τηλεδιασκέψεις Guest-Lectures με θέμα: “Oι Μάσκες της Λυσιστράτης” την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου (11:00 πμ. EST 18.00 μμ. EET και 13:30 AM EST 20:30 PM EET).
Η ερευνήτρια, εικαστική καλλιτέχνης και Designer Μάγδα Ρούσση θα παραδώσει τις δύο διαλέξεις στο στούντιο, που διαθέτει, στον Πειραιά. Εκεί, περιορισμένος αριθμός ενδιαφερομένων θα έχουν τη δυνατότητα να παραστούν και να παρακολουθήσουν από κοντά τη μία από τις δύο ομιλίες κοινού θέματος. Μεταξύ των παρευρισκομένων, θα είναι και φοιτητές/τριες του Dr. Walter Epp, του Τμήματος Εκπαίδευσης, από το University of Lakehead, Thunder Bay, Ontario, Canada.

Οι διαλέξεις της Μ. Ρούσση “Oι Μάσκες της Λυσιστράτης”, είναι μια συνέχεια της συνεργασίας του University of Lakehead με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Υπουργείο Παιδείας και με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, όπως είναι τα μουσεία, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Lecturdrama”.

Για να δηλώσετε συμμετοχή ή και για περισσότερες πληροφορίες, δίδεται το κινητό 6932090767. Η μία ομιλία είναι μετά τις 18.00 και η άλλη στις 20.00, την Τρίτη, 16.02.2010.

Μάγδα Ρούσση, Μ.Α.,
Ερευνήτρια, Εικαστική Καλλιτέχνις & Designer
Υπεύθυνη Εικαστικής Ομάδας
Πανεπιστημίου Πειραιώς


Επικοινωνία:
Τηλ. 210 - 4142054
Κιν. 6932090767
mroussidemo@unipi.gr
http://www.tex.unipi.gr/university/eikastiki.htm

No comments: