19.5.10

Υστερίες Λευκού Χαρτιού από αύριο: K-art, Σίνα 54











Εγκαινιάζεται αύριο, Πέμπτη 20 Μαΐου, στην K-art
η ομαδική έκθεση με τίτλο “Υστερίες του λευκού χαρτιού”

Την έκθεση επιμελείται η θεωρητικός τέχνης Χριστίνα Ανδρουλιδάκη.

"Καλλιέργησα την υστερία μου με απόλαυση και τρόμο."
Charles Baudelaire, Επιλογή από τα Journaux Intimes

Στην αίθουσα τέχνης K-art η έκθεση με τίτλο “Υστερίες του λευκού χαρτιού” βασίζεται σε μια ιδέα του εικαστικού Δημήτρη Τάταρη και είναι σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης, Χριστίνας Ανδρουλιδάκη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Αλέξης Ακριθάκης, Νίκος Αλεξίου, CANAN, Jan Fabre, Απόστολος Καραστεργίου, Νίκος Κεσσανλής, Γιώργος Λαζόγκας, Μαρία Λοϊζίδου, Μάρτιν Ντόνεφ, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Γεωργία Σαγρή, Φανή Σοφολόγη, Δημήτρης Τάταρης-Μίκης Θεοδωράκης

Υστερία
Ο όρος «υστερία» χρησιμοποιείται πάνω από 2.000 χρόνια και ο ορισμός του με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει όλο και πιο διάχυτος και ευρύς. Στην καθομιλουμένη, η υστερία περιγράφει μια κατάσταση του μυαλού που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτο φόβο ή συναισθηματικές υπερβολές. Η έκθεση αυτή μεταφέρει τον όρο από το κλινικό, στο επίπεδο της εικαστικής γλώσσας και επιχειρεί να προσεγγίσει την υστερία μέσα από την συσχέτισή της με τις ψυχικές, ιδεολογικές και πλαστικές ανησυχίες μιας σειράς καλλιτεχνών πάνω στο χαρτί.

Σκοπός
Από το συνθετικό, μεθοδικό, εμμονικό σχέδιο, έως το εκστατικό, αφηρημένο, χειρονομιακό αποτύπωμα, και από την αναζήτηση νέων μέσων έκφρασης στην γλυπτική έως την σωματική τέχνη και την περφόρμανς, η έκθεση ανιχνεύει την διαδικασία καλλιτεχνικής παραγωγής μέσα από το πρίσμα αυτής της ιδιαίτερης συνθήκης, η οποία άλλοτε αποδομεί και άλλοτε συστήνει νέους κώδικες επικοινωνίας και αφήγησης.

Εγκαίνια: Πέμπτη 20 Μαΐου 2010, μετά τις 8:00 μμ
Διάρκεια: 20.05.10 - 26.06.10
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 11-2μμ, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

K-art
Σίνα 54, Αθήνα, 106 72
Τηλ 211 4013 877
e-mail: info@k-art.gr
www.k-art.gr

No comments: