25.8.10

Καλά νέα από τις Kalfayan Galleries:πάμε Σανγκάη


Οι Kalfayan Galleries εκθέτουν στο ShContemporary στη Σανγκάη
9 - 12 Σεπτεμβρίου 2010
Stand: W20b

Ατομική έκθεση:
Αντώνης Ντόνεφ
The Art House Shanghai Award 2010




Ατομική έκθεση του Αντώνη Ντόνεφ
Οι Kalfayan Galleries θα παρουσιάσουν στη διεθνή έκθεση τέχνης ShContemporary 2010 (9-12 Σεπτεμβρίου 2010) ατομική έκθεση του Αντώνη Ντόνεφ, ο οποίος στα πλαίσια της συμμετοχής της γκαλερί στην Art Fiera Bologna 2010 βραβεύτηκε με το The Art House Shanghai Award. Το βραβειο συνοδεύει ένα residency διάρκειας ενός μήνα στην Σανγκάη, το οποίο ο Αντώνης πραγματοποιεί από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί ένα έργο μνημειακών διαστάσεων (180 x 550 μ.) το οποίο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε αποκλειστικά για το ShContemporary καθώς και έργα μικρότερων διαστάσεων. Ταυτόχρονα ο Ντόνεφ θα πραγαματοποιήσει μια in situ εγκατάσταση στους τοίχους του περιπτέρου των Kalfayan Galleries.

Τα λεπτομερή σχέδια του Αντώνη Ντόνεφ ξεδιπλώνονται πάνω σε αποκόμματα εφημερίδων, σελίδες από βιβλία, λεξικά ή εγκυκλοπαίδειες, παρουσιάζοντας μια αυστηρά προσωπική θεώρηση της Γνώσης. Ο διαδαλώδης χαρακτήρας της εικονογραφίας και ο καλλιγραφικός τρόπος σχεδίου προσδίδουν στα έργα του εξαιρετικό δυναμισμό και πολυεπίπεδη δυνατότητα ερμηνείας. Με χαρακτήρα αυτόματης γραφής, στα έργα του Ντόνεφ αποκαλύπτονται μεταξύ άλλων στοιχεία προσωπικών αναμνήσεων και συναισθημάτων, ατομικής και συλλογικής γνώσης. Τα στοιχεία αυτά προβάλλουν, συνειδητά ή ασυνείδητα μέσα από τα πολύπλοκα ζωγραφικά μοτίβα πάνω στην επιφάνεια των τυπωμένων σελίδων. Τα σχέδια του Ντόνεφ δημιουργούν παλίμψηστα που κρύβουν αλλεπάλληλα επίπεδα ιστοριών, ένα παράλληλο σύμπαν συμπυκνωμένης γνώσης και πληροφορίας, η ερμηνεία των οποίων έγκειται κάθε φορά στην προσωπική ανάγνωση του θεατή.


Σύντομο βιογραφικό
Ο Αντώνης Ντόνεφ γεννήθηκε το 1978. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (ΑΣΚΤ) και στη Σχολή Καλών Τεχνών της Μαδρίτης. Το 2010 έλαβε το βραβείο The Art House Shaghai Award στα πλαίσια της συμμετοχής των Kalfayan Galleries στην Arte Fiera Bologna. Τον ίδιο χρόνο προτάθηκε επίσης για το Βραβείο AUDI στα πλαίσια του διεθνούς project ‘New Positions’ στην Art Cologne. Το έργο του Ντόνεφ, ο οποίος εκπροσωπείται από τις Kalfayan Galleries, παρουσιάστηκε το 2009 στις ατομικές εκθέσεις ‘The Yellow Wilderness’ (Kalfayan Galleries, Αθήνα) και ‘War, Fishing, Sex’ (Valentina Bonomo, Rome). Έχει συμμετάσχει επίσης σε ομαδικές εκθέσεις όπως είναι μεταξύ άλλων το ‘Εικαστικό Πανόραμα στην Ελλάδα ΙΙΙ’ (2009) στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη, ‘Treasures of Wisdom’ (Kalfayan Galleries, ReMapII, 2009) και ‘Mimes’ (Kalfayan Galleries, Athens). To 2005 ήταν μεταξύ των έξι αριστούχων αποφοίτων της ΑΣΚΤ οι οποίοι βραβεύτηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για τον Πολιτισμό: Ανάδειξη Νέων Δημιουργών – Eurobank Private Banking». Έργα του βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιταλία, το Ντουμπάι και τις ΗΠΑ.


Antonis Donef
Untitled, 2010 (DETAIL)
ink on paper laid down on canvas 220 x 170 cm
Courtesy Kalfayan Galleries, Athens - Thessaloniki

Kalfayan Galleries
11 Haritos Street, 106 75, Athens, Greece | Tel: +30 210 7217679 | Fax:+30 210 7217623
43 Prox. Koromila Str., Thessaloniki 546 22, Greece | Tel: +30 2310 231187 | Fax: +30 2310 231820 info@kalfayangalleries.com | www.kalfayangalleries.com

No comments: