19.1.11

«Ποιος θέλει να σκοτώσει το Ευρώ;», Σίνα 31, 20.00

Προβολή σε avant - première του Ντοκιμαντέρ
«Ποιος θέλει να σκοτώσει το Ευρώ;»
Γαλλικό Ινστιτούτο, 19 Ιανουαρίου 2011, 20:00
Μια ταινία των Jean-Michel Meurice and Jean Quatremer / Γαλλία / 2010 / 59'

Στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους


Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 στις 20:00 προβάλλεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) το ντοκιμαντέρ «Ποιος θέλει να σκοτώσει το Ευρώ;» που μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Παρών στην προβολή για να συνομιλήσει με το κοινό, θα είναι ο σεναριογράφος Jean Quatremer, βραβευμένος Γάλλος δημοσιογράφος της εφημερίδας Libération.

Γιατί και πώς η κρίση του ευρώ βύθισε τις ευρωπαϊκές οικονομίες;
Τι ρόλο παίζει η Ελλάδα;
Μήπως η επόμενη κρίση σημαίνει και το τέλος του ευρώ;

Για να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα, ο δημοσιογράφος Jean Quatremer και ο σκηνοθέτης Jean-Michel Meurice έχουν μοναδική πρόσβαση στα άδυτα των κέντρων αποφάσεων της ΕΕ και της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Η ταινία ανασκευάζει την έκρηξη της οικονομικής κρίσης από τον Αύγουστο 2007 έως τον Μάιο 2010 και εξηγεί πώς μία τραπεζική κρίση μεταλλάχθηκε σε κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η πλοκή αυτού του «θρίλερ» υποστηρίζεται από τις μαρτυρίες κορυφαίων πολιτικών και οικονομολόγων, όπως οι Jean-Claude Trichet (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Jean-Claude Juncker (Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup), Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας) και Christine Lagarde (Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας).

Η ταινία, που μόλις ολοκληρώθηκε, είναι συμπαραγωγή του γαλλο-γερμανικού καναλιού ARTE σε συνεργασία με τη φινλανδική δημόσια τηλεόραση YLE, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την ελληνική εταιρεία παραγωγής ντοκιμαντέρ ΑΝΕΜΟΝ.

Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

No comments: