11.3.11

Prostíbulo Poético: στη Σολωμού, στο Dasein Cafe

To Prostíbulo Poético είναι μια διαδραστική ποιητική παράσταση που εμπλέκει δημιουργικά τον ποιητή, τον αναγνώστη και το ποίημα. Είναι ένα πείραμα που εξερευνά τον τρόπο απεύθυνσης της ποίησης και την δημόσια παρουσία της πέρα από την κλασσική απαγγελία.



Η ιδέα αυτή ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη ενώ πραγματοποιείται και σε άλλες πόλεις (Παρίσι, Λος Άντζελες, Σικάγο). Εδώ και δύο χρόνια μια ομάδα αγγλόφωνων και ισπανόφωνων ποιητών διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Prostíbulo Poético, σε μπαρ και ανεξάρτητους χώρους στη Βαρκελώνη. Με πρόσκληση και διοργάνωση από την πλατφόρμα Poetry Now και το φιλοσοφικό καφέ Dasein, το Prostíbulo Poético θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την ομάδα των ποιητών της Βαρκελώνης, μαζί με Έλληνες ομοτέχνους τους, με αναγνώσεις και στις τρεις γλώσσες. Για δύο βράδια της άνοιξης, όσοι παραβρεθούν στην ασυνήθιστη ποιητική παράσταση, θα μπορέσουν να απολαύσουν στο μισοσκόταδο του μπαρ το ιδιωτικό τους ποίημα!

Οι «εκδιδόμενοι» ποιητές έχουν επινοήσει ο καθένας, μια persona με δικό της παρελθόν, εμφάνιση και κωδικό συμπεριφοράς, με “την φωνή” της οποίας έχουν δημιουργηθεί και τα ποιήματα που απαγγέλλονται στο «Prostíbulo». Οι επισκέπτες – πελάτες – ακροατές καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στα προσφερόμενα ονόματα, σύντομα βιογραφικά-ιστορίες και δελεαστικά δείγματα στίχων και να παραγγείλουν μια ιδιωτική ανάγνωση. Οι αναγνώσεις γίνονται πάντα “ένας προς έναν”, ο ποιητής έχει την ελευθερία να προσελκύσει το «προσωπικό» του κοινό, χρησιμοποιώντας όλη τη γοητεία του λόγου του, ο ακροατής – πελάτης μπορεί να ρωτήσει, να σχολιάσει, να ειρωνευτεί ή να επιδοκιμάσει ανεμπόδιστα. Κάθε συνάντηση είναι μια απρόβλεπτη περιπέτεια και ένας εκ νέου αυτοσχεδιασμός που εμπλέκει και τους δύο.

Το σπίτι των ηδονών στην Αθήνα, διευθύνει ο χαϊντεγκεριανός φιλόσοφος ο κύριος V. Όποιος βρεθεί εκεί θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να ακούσει: τη Ρόζα Λούξεμπουργκ σε καινούργιο αστρικό σώμα, τη σαδομαζοχιστική σλάβα Μίλενα Κ., τον λατίνο εραστή Ραμόν Μερκαντέρ, την κτητική Λόλα Σελίδα από την Βαρκελώνη, τον ανεπαίσθητα παρενδυτικό ItHer (Ιταμό Χερουβείμ;), την περιπλανώμενη συλλέκτρια Σίσσυ Σβορώνος, τον φευγάτο Scardanelli, τη hot υπομονετική σαρκοφάγο Μανούλα και άλλους.

ΠΟΥ:
Σολωμού 12,
ΠΟΤΕ:
11 κ' 12 Μαρτίου
ΩΡΑ:
20.00

No comments: