14.4.11

Με τον σκηνοθέτη Λαρρύ Τραμπλαί αύριο μπορείτε.

...Να δείτε πεταλούδες σε σκούρο φόντο, να ακούσετε για ανατομίες ενός παιχνιδιού που είναι γοητευτικό, ακριβώς επειδή κινείται σε φυσικό, υπερφυσικό, κοινωνικό άξονα.

Συνάντηση γνωριμίας με τον σκηνοθέτη Λαρρύ Τραμπλαί
«Θεατρική γραφή και ανατομία του παιχνιδιού»



Παρασκευή 15 Απριλίου στις 14.00 μ.μ
Κινητήρας studio


Η Θεατρική Ομάδα Αρμαδίλλος και το Κινητήρας studio προσκαλούν καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών – ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, σκηνοθέτες, χορογράφους, συγγραφείς, θεατρολόγους, σπουδαστές – και κάθε ενδιαφερόμενο σε μια συνάντηση γνωριμίας με τον Καναδό συγγραφέα και σκηνοθέτη Λαρρύ Τραμπλαί, την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 14.00 μ.μ στο Κινητήρας studio. Ο Λαρρύ Τραμπλαί θα δείξει αποσπάσματα από παραστάσεις του και θα μιλήσει για τη συνύπαρξη στην παράσταση του σώματος του ηθοποιού, του συγγραφέα, του θεατή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Ο Λαρρύ Τραμπλαί είναι μια πολυδιάστατη θεατρική προσωπικότητα: συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, χορευτής του κατακάλι, δάσκαλος ηθοποιών και χορευτών. Γεννήθηκε το 1954 στο Σικουτιμί του καναδικού Βορρά. Η γραφή του έχει επηρεαστεί σημαντικά από την αντίληψη του κατακάλι για τον άνθρωπο και το σώμα.

Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί και παιχτεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες. Το 2006 απέσπασε το Βραβείο Victor-Martyn-Lynch-Staunton του Συμβουλίου Τεχνών του Καναδά για το σύνολο των θεατρικών του κειμένων, ενώ το 2008 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Siminovitch, το πιο διακεκριμένο βραβείο του καναδικού θεάτρου, για το πιο πρόσφατο έργο του, Ο Αβραάμ Λίνκολν πηγαίνει στο θέατρο.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Λαρρύ Τραμπλαί παραιτήθηκε από τη θέση του Καθηγητή στην Ανώτατη Σχολή Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, στην οποία επί τριάντα σχεδόν χρόνια δίδασκε υποκριτική και θεατρική γραφή, για να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο γράψιμο και στο θέατρο.

Έχει εκδώσει γύρω στα τριάντα βιβλία ως θεατρικός συγγραφέας, ποιητής, μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2010 η συλλογή «Πίρσινγκ» (Εκδόσεις Άγρα), στην οποία περιλαμβάνεται και ο θεατρικός μονόλογος με τίτλο ‘Το τσεκούρι’ που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2008 σε μορφή αναλογίου στο Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου σε μετάφραση-σκηνοθετική επιμέλεια Ευαγγελίας Ανδριτσάνου.


πότε: Παρασκευή 15 Απριλίου στις 14.00 μμ
πού: Κινητήρας studio-artistic residency centre
είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες :
κινητήρας studio- artistic residency centre
Ερεχθείου 22, 117 42, Ακρόπολη, Αθήνα τηλ. 210 9248328

No comments: