21.6.11

Κινητοποίηση από την Π.Ο.Θ.Α με στόχο το ΥΠΠΟΤ.

Θα ήθελα να ξέρω πόσοι διάβασαν το άρθρο της Στέλλας Μεϊμάρη για τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διατίθενται στο Μουσείο Μπενάκη, από τον ΟΠΑΠ, και συνακόλουθα, πόσα «γιατί» ανέκυψαν. Ενώ, για το 2013, μερικά ελληνικά «μυαλά» προγραμματίζουν βυζαντινή έκθεση στην Αμερική, με έξοδα της ελληνικής πολιτείας. Ενώ, ανακοινώθηκε πως τα εκτός έδρας (130 ευρώ), των εργαζομένων σε Εθνικό Θέατρο και ΚΘΒΕ, –φοβερό ποσό!- θα «ψαλιδιστούν» στο ήμισυ (71 ευρώ) και έπειτα, προφορικά πάντα, δόθηκε η υπόσχεση του διευθυντή του γραφείου του Φ. Σαχινίδη, Γ. Παλαιοδήμου, ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί (βέβαια γραπτώς δεν εστάλη καμία βεβαίωση). Ενώ, σήμερα μάθαμε, από τον τύπο, για την παραίτηση του κ. Σγουρού, και οι υπόνοιες, στο άρθρο του Ανδρέα Μπέτση, στην Ελευθεροτυπία, είναι περισσότερο από σαφείς: (..)«Σ' έναν προϋπολογισμό 70 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 26 συνεισφέρουν κρατικοί χορηγοί (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ. κ.λπ.), φαίνεται ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την παραίτηση του κ. Σγουρού ήταν η αξίωση της Γιάννας Δεσποτοπούλου, προέδρου των Special Olympics Hellas, να ζητήσει πριν από λίγες ημέρες την ενεργοποίηση του ‘‘μαξιλαριού’’ των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ για ενδεχόμενα απρόβλεπτα έξοδα. Κι αυτό, παρά τη σαφή οδηγία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για σφίξιμο του ζωναριού και βεβαίως μη χρησιμοποίησης του εν λόγω κονδυλίου».. Ενώ αυτά συμβαίνουν, τότε όντως βλέπουμε πως «λεφτά υπάρχουν». Από πού, όμως, έρχονται αυτά τα λεφτά; Από την κουρτίνα 1; Από το zonk; Από τη mega banka της ex Ψωροκώσταινας; Και μέσα σε αυτό το κλίμα, βγήκε και η δικαστική απόφαση, ο Βλάχος να πληρώσει σχεδόν τέσσερις χιλιάδες ευρώ, επειδή «συκοφάντησε» το Ρουσόπουλο για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Είναι «πικραμένοι» οι πολίτες, λοιπόν, -κατά την δήλωση του Βενιζέλου- τόσο που γι’ αυτό στις νέες δημοσκοπήσεις έρχεται πρώτο κόμμα, τώρα, η Νέα Δημοκρατία; Μερικοί δεν είναι πικραμένοι, είναι οπισθοδρομικοί. Και οι πολίτες δεν έχουν «δυσανεξία» μόνο για τα μέτρα, αυτά καθ’ αυτά, όσο για τη ρήξη του δεσμού εμπιστοσύνης, ανάμεσα σε αυτούς που αποφασίζουν για τα μέτρα και σε αυτούς, για τους οποίους τα μέτρα προορίζονται. Το ζήτημα δεν είναι τόσο οικονομικό όσο θεσμικό και ηθικό. Ανατρέχω στο σκωπτικό ύφος του Γεώργιου Σουρή. Βρισκόμαστε στα τέλη του 1894, ένα χρόνο μετά το «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Η κυβέρνηση Τρικούπη επιβάλλει επαχθείς φόρους, καθώς το 1896 «έχουμε» Ολυμπιακούς. Βέβαια. Η αρχή έχει ως εξής:
-Θάρρος, καημένε Περικλή, κι η μέρα ξημερώνει
που θα ξυπνήσουν την ηχώ των λόφων των ερήμων
παιάνες νέων αθλητών και παλαιστών αλκίμων,
από παντού της ράτσας μας θα φθάσουν θιασώται,
προσπάθησε δέ, Περικλή, να ζήσης έως τότε
κι όλων των ζώων τους ορούς να πίνεις μονορούφι,
αλλιώς καθένας θα σε πει μισέλληνα μαγκούφη,
που βρήκες την περίσταση για να τα κακαρώσεις
πριν των ιοστεφάνων μας τις φέστες καμαρώσεις.
-- Θα κάνω κούρα, Φασουλή, μη στάξει και μη βρέξει
για να προφθάσω ζωντανός το ενενηνταέξη
-- Ήλθε κι ο φίλος Κουβερτέν, ο Γάλλος ο Βαρόνος,
και στου Συλλόγου «Παρνασσού» εφώναξε το βήμα
πως την Ελλάδ' αθάνατος την περιμένει χρόνος
κι οι δόξες θάβγουν οι παλιές μέσα από κάθε μνήμα. (..)

Καθώς, λοιπόν, όλα δείχνουν την Οδυσσειακή μας φύση, από την αρχαιότητα έως σήμερα, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ μετά την κοινή σύσκεψη με τα Σωματεία μέλη της και με Φορείς των δημιουργών και των καλλιτεχνών:

ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΩΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.Λ.Σ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Απευθύνει ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για αύριο, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 και ώρα 11 το πρωί, που θα ξεκινήσει από το χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης και θα καταλήξει μετά από πορεία στο ΥΠΠΟΤ. Όλοι ενωμένοι διαδηλώνουμε για τις διεκδικήσεις και τα αιτήματά μας. Κοινή απαίτηση πρόκειται να είναι η συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού.
Το κάλεσμα απευθύνεται προς όλα τα Σωματεία μέλη της Π.Ο.Θ.Α και τους Φορείς του πολιτισμού, για να συμμετέχουν ενεργά και να κινητοποιήσουν τα μέλη τους.

Links:
http://www.prionokordela.gr/politikh/36/
http://www.prionokordela.gr/rokanidia/kapoioi-hrthan-gia-na-ginoun-plousioi/
http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=286320
http://users.uoa.gr/~nektar/arts/poetry/gewrgios_soyrhs_poems.htm

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 10 -10677 ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ : 210 5228 770 - 210 5235 764 - FAX: 210 5228 730
HELLENIC ENTERTAINMENT FEDERATION
10, GLADSTONOS ST. - 10677 ATHENS - TEL: 210 5228 770 – 2105235764 - FAX: 2105228 730
FEDERATION HELLENIQUE DU SPECTACLE
RUE GLADSTONOS 10 – 10677 ATHENES - TEL: 2105228 770 - 2105235764 -FAX: 2105228 730
http:// www.potha.gr e-mail : potha@otenet.gr

No comments: