18.6.11

Διεθνές Συμπόσιο Συμβουλευτικής,Ψυχοθεραπείας,Παιδαγωγικής

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ (NDI*)
26/8-1/9 2011 στα Χανιά
19η συνάντηση με τον Michel Lobrot
και συνεργάτες
* NDI: Non-Directivite Intervenante
Μέθοδος ψυχοθεραπείας, εμψύχωσης ομάδων αλλά και στάση ζωής!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παρεμβαίνουσας μη Κατευθυντικότητας οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά στη χώρα μας το Διεθνές Συμπόσιο Μη Κατευθυντικής Παρεμβατικής ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, παιδαγωγικής.
Το Συμπόσιο έχει διάρκεια επτά ημερών και δεν είναι ένα τυπικό συνέδριο, αλλά αντάμωμα ανθρώπων που ενδιαφέρονται να ζήσουν την εμπειρία της ελεύθερης έκφρασης, αποδοχής, αυθεντικότητας.
Το πρόγραμμα του Συμποσίου διαμορφώνεται κάθε μέρα από όλους τους συμμετέχοντες με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προτείνουν δραστηριότητες, στις οποίες θέλουν να πάρουν μέρος είτε ως μέλη είτε ως εμψυχωτές. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να υπάρχουν, στο καθημερινό πρόγραμμα, διαφορετικά εργαστήρια που λειτουργούν συγχρόνως και καλύπτουν όλες τις ανάγκες χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές (ψυχο-σωματικές, αυτογνωσίας, επικοινωνίας, δημιουργικότητα, παιχνίδι, χορός, διαλέξεις κ.α.). O χαρακτήρας του συμποσίου είναι βιωματικός κυρίως καλύπτοντας συγχρόνως τις ανάγκες για θεωρία. Σε συνέχεια των εργασιών της ημέρας οργανώνονται βραδινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Η διαμονή και παραμονή των συμμετεχόντων στο χώρο διεξαγωγής του Συμποσίου εξασφαλίζει ουσιαστικότερο και βαθύτερο βίωμα.
Στο Συμπόσιο συμμετέχουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας, θεραπευτές, σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές ομάδων και όσοι ενδιαφέρονται για προσωπική ανάπτυξη.

No comments: