8.7.11

Η αρχή του τέλους μιας διαστημικής ιστορίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 και ώρα 18.00 το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου ανοίγει πόρτες σε μικρούς και μεγάλους, με αφορμή την εκτόξευση του διαστημοπλοίου «Ατλαντίς». Καλώς εχόντων των πραγμάτων και σε απευθείας σύνδεση με την NASA, στο Θόλο του πλανηταρίου θα γίνει ορατή... η αρχή του τέλους μίας διαστημικής ιστορίας που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 1981.
Πρόκειται για την ...εκτόξευση του διαστημοπλοίου «Ατλαντίς» (STS – 135), το τελευταίο πλέον Διαστημικό Λεωφορείο στο Διάστημα, εντεταλμένο από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).


Ο σχολιασμός της εκτόξευσης θα γίνει από τους κ. Διονύση Σιμόπουλο, διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου και τον κ. Γιάννη Δαγκλή, διευθυντή του Ινστιτούτου Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Αμέσως μετά την εκτόξευση θα γίνει η προβολή της παράστασης του Πλανηταρίου «Η Μεγάλη Περιπέτεια», ενώ πριν από την εκτόξευση θα πραγματοποιηθούν ορισμένες ενημερωτικές παρουσιάσεις του προγράμματος των Διαστημικών Λεωφορείων.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο ταμείο του Πλανηταρίου, σήμερα, από τις 16.30 και έως εξαντλήσεως των θέσεων.


ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)
Τηλ: 210 9469600
Fax:210 9417372

No comments: