23.9.11

Το κάλεσμα της ειρήνης προς όλους για την Τράπεζα Χρόνου και ένα άλλο νέο «παιδείας».

Ήρθε στην ηλεκτρονική αλληλογραφία το εξής αξιόλογο: στο Πανεπιστήμιο Κρήτης εκπονείται έρευνα για τα ζητήματα των ανταλλαγών ή χρήσεων παράλληλων νομισμάτων –όπως, εν προκειμένω, είναι η Τ.Ε.Μ που λειτουργεί στο Βόλο-. Όσοι και όσες συμμετέχετε σε πρωτοβουλίες ανάλογων ανταλλαγών ή χρησιμοποιείτε παράλληλο νόμισμα, μπορείτε να συμπληρώσετε το ακόλουθο ερωτηματολόγιο:
https://docs.google.com/spreadsheet/formResponse?hl=en_US&formkey=dDVBTXlmZTZNY2xUazlSOS05MWM0UFE6MQ&theme=0AX42CRMsmRFbUy1mNGY3MzQyYi02MzhlLTQ5OTEtOTdiMS1jZjNmNGNiY2I0NGU&ptok=1910293358805281228&ifq
Μπορείτε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα της Ειρήνης που μου έστειλε το email.
Διότι, διευκρινίζεται, από την ίδια, πως δεν είναι απαραίτητο να είστε μέλη κάποιας ομάδας ή δικτύου που κάνει ανταλλαγές, για να λάβετε μέρος.

Οι απαντήσεις του ερωτηματολογίου, στο πλαίσιο της έρευνας για την Τράπεζα Χρόνου, η οποία διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, θα χρησιμοποιηθούν στη διατριβή και σε δημοσιεύσεις σε συνέδρια και περιοδικά. Εννοείται ότι όλες οι απαντήσεις είναι ανώνυμες και μάλιστα το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο επιτρέπει να μην ξέρει ούτε η ερευνήτρια- Ειρήνη Σωτηροπούλου- ποιος έχει απαντήσει τι.

Καθώς έχω υπάρξει υπότροφος του ΙΚΥ και γνωρίζω από καθυστερήσεις, συμμερίζομαι την αγωνία της Ειρήνης, που σημειώνει στο ίδιο email, ότι: η έρευνα έχει εγκριθεί για υποτροφία από το πρόγραμμα Ηράκλειτος ΙΙ, αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει σύμβαση, δεν έχει λάβει καμία χρηματοδότηση μέχρι στιγμής και επίσης, αρνούνται να της καταβάλουν τα αναδρομικά της από το 2009 που εργάζεται για την έρευνα αυτή.

Βεβαίως, η αναφορά σε αυτά τα «παρασκηνιακά» της έρευνας, περί χρηματοδότησης δικαιολογείται για λόγους δεοντολογίας της έρευνας. Με τη συμμετοχή μας δεν συνεισφέρουμε μόνο στη δύναμη της ανωνυμίας αλλά και στην πραγματοποίηση της έρευνας για κάθε ερευνητή, πανεπιστήμιο και φορέα που συνεχίζει το έργο. Για να μη μας κλέβουν τη νεότητα: την προσοχή, τον ενθουσιασμό, το στόχο.

Από την άλλη πλευρά, τώρα, έρχεται η άλλη είδηση, «αφαίμαξης προσοχής» ότι:
220.000 ευρώ θα στοιχίσουν τα DVD που θα δοθούν αντί σχολικών βιβλίων!
Δημοσιεύθηκε: 12/9/2011, 12:00 - Εμφανίσεις: 179
- Στην εταιρία του συζύγου της υπουργού η ανάθεση αναπαραγωγής
Με 220.000 ευρώ επιχορηγείται το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος» που εδρεύει στην Πάτρα για την παραγωγή των DVD που θα δοθούν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, για την... αναπλήρωση των σχολικών βιβλίων που, λόγω πρωτοφανών καθυστερήσεων από τον ΟΕΔΒ, δεν έχουν ακόμη τυπωθεί!
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε την περασμένη Δευτέρα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στην οποία αναφέρεται ότι τα DVD θα έχουν «το περιεχόμενο των διδακτικών βιβλίων του Γυμνασίου - Λυκείου σε ψηφιακή μορφή και τη διανομή τους σε όλα τα Γυμνάσια - Λύκεια της χώρας έως την έναρξη του σχολικού έτους 2011 2012, με την πλέον πρόσφορη διαδικασία»!
Η αναπαραγωγή των DVD των βιβλίων που θα μοιραστούν στα σχολεία θα γίνει από εταιρία του συζύγου της Υπουργού Παιδείας με το απαραίτητο υπερκέρδος.
"Ο Πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας κ. Κόκλας κατήγγειλε σήμερα ότι η αναπαραγωγή των DVD που θα μοιραστούν στα σχολεία θα γίνει από εταιρία του συζύγου της Αννούλας και θα στοιχίσουν 5 ευρώ το ένα (τιμή αγοράς ενός κενού στην αγορά 0,75ε). Το συνολικό κόστος παρεμπιπτόντως για το υπουργείο θα είναι 220.000 ευρώ".
Πηγή: www.tanea-london.net

*(Φωτογραφία) they never gave up:αυτό είναι το μήνυμα και έρχεται από την Fedra Santos και την Πορτογαλία. Η φωτογραφία δείχνει μέρος του έργου της, Old Folk του 2007, που εκτέθηκε στη 14η Μπιενάλε νέων καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου, των Σκοπίων, το 2009. Στην ίδια Μπιενάλε, εκπροσωπούσα την Ελλάδα στην ποίηση.

No comments: