14.9.11

Βιωματικό εργαστήρι για την παιδαγωγική της εικόνας

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν
τους παιδαγωγούς της προσχολικής εκπαίδευσης
σε μια ενημερωτική συνάντηση με αφορμή το βιβλίο
της Κατερίνας Ανωγιαννάκη

ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση

τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011, στις 6:30 μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα βιωματικό εργαστήρι
για την Παιδαγωγική της Εικόνας μέσα από δράσεις που προτείνει το βιβλίο και αφορούν και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Η συγγραφέας θα εξηγήσει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βιβλίο και θα προτείνει μεθόδους και τεχνικές μέσω των οποίων μπορεί να συνδυαστεί η λογοτεχνία με τη ζωγραφική και να στηθούν θεατρικά δρώμενα και άλλες εικαστικές δράσεις στην τάξη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 16 Σεπτεμβρίου στο τηλ.: 211 3003580.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το βιβλίο αυτό έχει στόχο να δώσει σε παιδαγωγούς της προσχολικής εκπαίδευσης ιδέες για την ανάπτυξη σχεδίων εργασίας που αφορούν τις τέσσερις εποχές του χρόνου.
Η προσέγγιση γίνεται μέσα από πίνακες ζωγραφικής, τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και κουκλοθέατρου, λογοτεχνικά κείμενα και εικαστικές δράσεις, με θέματα από τη φύση. Έργα των Βαν Γκογκ, Κλιμτ, Νταλί, Πικάσο και άλλων καλλιτεχνών γίνονται το ερέθισμα για την παρουσίαση δρώμενων, τη δημιουργία μύθων, ομαδικών παιχνιδιών και κατασκευών με απλά υλικά. Τα έργα των παιδιών που παρουσιάζονται στο βιβλίο αποδεικνύουν ότι η Τέχνη μπορεί και πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα.
Οι δράσεις αφορούν παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, μπορούν όμως εύστοχα να χρησιμοποιηθούν με επιμέρους τροποποιήσεις ως οδηγός για ομάδες μεγαλύτερων παιδιών, ακόμα και ενηλίκων.

No comments: