28.10.11

IndieGoGo στο Exile Room-Αθηνάς 12, 1/11, 21.00

Τρίτη 1/11 στις 21:00

Σε μια εποχή όπου η χρηματοδότηση κινηματογραφικών ταινιών έχει καταντήσει ανέκδοτο, το Exile Room αποφάσισε να σφυρίξει το πιο πολύτιμο μυστικό του: λέγεται IndieGoGo, έχει έδρα στο internet και είναι η πρώτη και μεγαλύτερη πλατφόρμα ανεξάρτητης χρηματοδότησης στον κόσμο.


Μέσα σε μία ώρα, η υπεύθυνη διεθνούς μάρκετινγκ, Erica Labovitz, θα εξηγήσει σε απευθείας σύνδεση μέσω Skype πώς τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
To IndieGoGo επιτρέπει σε οποιοδήποτε χρήστη να στήσει μια διαδικτυακή σελίδα για την καμπάνια του και να φτιάξει μια λίστα επιβραβεύσεων για όσους αποφασίσουν να συνεισφέρουν οικονομικά στο project. Η επιτυχία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσίαση (βίντεο, φωτογραφίες, κείμενο) και στην κινητοποίηση της καμπάνιας μέσω social media (Facebook, Twitter) . Το IndieGoGo βάζει την υποδομή κι ο χρήστης την έμπνευση!

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αν συγκεντρωθεί ολόκληρο το ποσό που έχει δηλωθεί, το IndieGoGo χρεώνει το χρήστη 4% επί του συνόλου, αν όχι, τότε το ποσοστό ανεβαίνει στο 9%. Σε κάθε περίπτωση, του δίνει χρήματα στο χέρι, για να κάνει την ταινία, χωρίς να περιμένει χρηματοδότηση από οποιοδήποτε κρατικό φορέα. Οι συνεισφορές ξεκινούν από 1 Ευρώ έως "τα ουράνια". The sky is the limit!

Η ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ
Η Ελληνοαμερικανίδα φοιτήτρια του αυστηρότατου μεταπτυχιακού τμήματος Film Studies του UCLA Alethea Avramis, βγάζει τα άπλυτά της στη φόρα. Έχοντας μόλις γυρίσει την πτυχιακή της ταινία στην Ελλάδα με τη βοήθεια του IndieGoGo, θα πει πώς ξεκίνησε τη δική της προσπάθεια, σε τι κοινό απευθύνθηκε και γιατί δεν θα έπρεπε να τη ζηλεύουν που ζει στο Los Angeles. Κανείς δεν μοιράζει λεφτά, ούτε στην Πόλη των Αγγέλων...

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι, τηλ 210 3223395

*Το εργαστήριο θα γίνει μέσω Skype σε απευθείας σύνδεση με το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες και αποτελεί το πρώτο μέρος της νέας σειράς Exile Room Skype Sessions.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η γλώσσα εργασίας είναι τα Αγγλικά.

No comments: