23.11.11

Στου Στράτου για πολιτικό ακτιβισμό, Κυριακή 27/11

Ανοιχτό μάθημα στον Πολιτικό ακτιβισμό: η γλώσσα της τεχνικής για φιλότεχνους.

Εισηγητής: Νίκος Μύρτου
Πότε: Κυριακή 27/11/11
Πού: Στου Στράτου, Φωκίωνος Νέγρη 57
Ώρα και διάρκεια: 11.30-15.30
Είσοδος ελεύθερη με αγάπη από το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης.

Απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη δράση, μέσα από την τέχνη. Σε όσους βλέπουν κίνητρα έκφρασης και επικοινωνίας τόσο συχνά για να επιστρατεύουν όλα τα μέσα της τεχνολογίας, που διαθέτουν: από κινητό μέχρι βιντεοκάμερα. Όμως, για να ανέβει ένα βίντεο, από το κινητό μας, στο διαδίκτυο και σε βάσεις δεδομένων, απαιτείται γνώση. Και μάλιστα ειδική γνώση.

Οπότε, οι ενότητες του ειδικού ανοιχτού μαθήματος, με θέμα τον πολιτικό ακτιβισμό, το οποίο πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011, από τις 11.30 έως τις 15.30μ.μ., στο καφέ Στου Στράτου-Φωκίωνος Νέγρη 57, Άνω Κυψέλη- με εισηγητή τον Νίκο Μύρτου έχουν ως εξής:
Α’ Μέρος
11.30-12.00: γνωριμία με τους συμμετέχοντες
12.00-13.30: Βασικές τεχνικές προδιαγραφές βίντεο

13.30-14.00
: διάλειμμα για feedback και καύσιμα, καφέ και μπισκότα!!!

Β’ Μέρος
14.00-14.30: Βασικές αρχές λήψης
14.30-15.30: Επεξεργασία, μοντάζ

Σας περιμένουμε.

*Επίσης, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε και τις δράσεις του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, να φέρετε και ρούχα ή άλλα αντικείμενα για το χαριστικό παζάρι, που θα γίνει στον ίδιο χώρο, αυτό το Σαββατοκύριακο, και να δείτε πώς οι γέφυρες επικοινωνίας μας οδηγούν σε έναν τρόπο ζωής με αλήθεια, τράπεζα χρόνου, συμμετοχή και εθελοντισμό. «Οι άνθρωποι θυμούνται αυτά τα οποία λένε οι ίδιοι», λέει η Νίκη Ρουμπάνη, πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης. Ο εθελοντισμός, λοιπόν, μας βοηθά να κινούμαστε στα ίδια μας τα λόγια, που ειπώθηκαν για να βοηθήσουν το διπλανό μας, όμως post mortem τα λόγια εκείνα είναι ακόμη στη μνήμη μας, σφυρηλατώντας την αγάπη για τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτή η «αγάπη» έρχεται μέσα από τον εθελοντισμό και στο Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης επιδιώκουμε να περνούμε τη γέφυρα, από την αποστασιοποίηση στην ανταλλαγή και τις εναλλαγές κινήτρων.

* για δηλώσεις συμμετοχής/προαιρετικά: akatsadima@yahoo.com
* (φωτογραφία) έργο της Νίκης Ρουμπάνη.

No comments: