1.12.11

Κοινωνική αλληλεγγύη: προσωπικές μαρτυρίες , 7/12

Κοινωνική αλληλεγγύη: προσωπικές μαρτυρίες
ΚΥΚΛΟΣ:
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ - ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΛΛΟΙ

7 Δεκεμβρίου 2011, 19:00-21:00 Μικρή Σκηνή

Πώς βιώνουν οι μετανάστες την ελληνική πραγματικότητα;
Πώς αναπτύσσεται η κοινωνική αλληλεγγύη στις κοινότητες των μεταναστών και πώς αλληλεπιδρούν με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία;


Μια συζήτηση για τα προσωπικά βιώματα των ανθρώπων που επέλεξαν να ζήσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Τις προσωπικές τους μαρτυρίες για το μεταναστευτικό μοιράζονται με το κοινό οι ομιλητές σε μια ανοιχτή συζήτηση, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011.

Παλαιότεροι και νεότεροι κάτοικοι της Αθήνας, άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή ή μητρική γλώσσα, που διάλεξαν να κάνουν σπίτι τους αυτή την πόλη, αφηγούνται τις προσωπικές ιστορίες τους: μιλούν για τις συναντήσεις μεταξύ τους, για τις δυσκολίες ένταξης σε ένα νέο τόπο, για την απόρριψη, αλλά και για τις νέες ευκαιρίες, τις φιλίες και τη χαρά της αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο θεματικό κύκλο Εμείς και οι Άλλοι - Εμείς ως Άλλοι που έχει ως αντικείμενο τη μετανάστευση. Το ζήτημα απασχολεί όλη την Ευρώπη και οι ευρείες συζητήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτό επικεντρώνονται τόσο στην ελληνική διάσταση του ζητήματος, όσο και στη διεθνή.

Ομιλητές
Άννα Δαμιανίδη: Δημοσιογράφος, εθελόντρια διδάσκων ελληνικών σε μετανάστες
Νικόδημος Μαϊνά Κινιούα: Πρόεδρος της μη-κυβερνητικής οργάνωσης Asante, που ασχολείται με τους μετανάστες δεύτερης γενιάς
Αχμέτ Μοαβία: Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

Συντονίστρια
Ξένια Γεωργοπούλου: Θεατρολόγος

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745
Εισιτήρια: 210 900 5 800
Διοίκηση: 2130 1 78000

No comments: