9.1.12

“Αποκοπή Αυτοτέλειας”της Έφης Αστερή, K-Art

Έφη Αστερή
“Αποκοπή Αυτοτέλειας”

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012
Διάρκεια: 12.01.12 - 04.02.12


Η αίθουσα τέχνης K-art με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Έφης Αστερή με τίτλο Αποκοπή Αυτοτέλειας.

Η καλλιτέχνις θα παρουσιάσει ένα έργο, μικτής τεχνικής σε χαρτί, μήκους δέκα μέτρων. Ο φιλότεχνος θεατής καλείται να επιλέξει μέρη του έργου, τα οποία και θα αποκοπούν.

Ο Ηλίας Χουντάλας σε κείμενό του για την έκθεση αναφέρει:
"Προτείνοντας το εικαστικό ανάλογο των προβληματισμών του Locke, η Έφη Αστερή προσκαλεί τον επισκέπτη να μιμηθεί την Άτροπο και να αποχωρήσει μέρη του έργου, οικειοποιούμενος ένα προσωπικό-αντιπροσωπευτικό απόκομμα, το οποίο μέλλει να μετουσιωθεί σε αυθύπαρκτο καλλιτέχνημα, αποδομώντας το μέχρι πρότινος αδιαίρετο σύνολο. Πρόκειται για μια εμφατική προτροπή στην αποτίναξη του φετιχισμού της αφθαρσίας, την πατρωνία του “Μην Αγγίζετε” και τη λύτρωση από τους κανόνες του χρηστικού καθωσπρεπισμού, μέσω ενός ιδιότυπου “βανδαλισμού”: το μολύβι που οριοθετεί τα υποσύνολα καθοδηγείται από τον ίδιο τον άνθρωπο, ο οποίος αποκρίνεται διαδραστικά στο Collige Rosas της Έφης Αστερή και ενδίδει στο εκθεσιακό παράδοξο ενός έργου που φιλοδοξεί να εξυψωθεί μέσα από την εξατομίκευση και τον κατακερματισμό του.”

*
Η Έφη Αστερή γεννήθηκε το 1980 στο Αίγιο. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ στο εργαστήριο του Γιάννη Ψυχοπαίδη από όπου αποφοίτησε το 2007. Παρουσίασε για πρώτη φορά τη δουλειά της στην K-art το 2009 στην έκθεση με τίτλο Storytellings. Τα έργα της χαρακτηρίζουν η τεχνική αρτιότητα και ο πλούτος των εικονογραφικών στοιχείων.



Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 11-2μμ, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
K-art
Σίνα 54
t/f. 211 401 3877

No comments: