20.5.12

«SEA OF WORDS» ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ «SEA OF WORDS» «Θάλασσα από Λέξεις» ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 

 Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Μεσογείου ΙΕΜed (Ισπανία) και το Ευρω-μεσογειακό Ιδρυμα Anna Lindt προκηρύσσει Διαγωνισμό Διηγήματος που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ των λαών.
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν νέοι από 18 ως 30 ετών, μόνιμοι κάτοικοι μιας από τις 42 χώρες μέλη της Ένωσης για την Μεσόγειο, μπορούν δε να γράψουν σε μια από τις γλώσσες των χωρών αυτών. Τα διηγήματα θα πρέπει να εκφράζουν πραγματικές εικόνες της ζωής στην Ευρω-μεσογειακή ζώνη, από την σκοπιά των νέων που ζουν σ’ αυτήν.
Καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση των κειμένων είναι η 25η Ιουνίου 2012 στο info@houseofeurope-rhodes.eu 
Το θέμα του διαγωνισμού είναι εμπνευσμένο από το θέμα του Ευρωπαϊκού Έτους 2012 και είναι: «Το Μέλλον της Νεολαίας και ο Διάλογος μεταξύ των Γενεών». Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν θα παραχωρήσουν τα συγγραφικά τους δικαιώματα για το διήγημά τους στον ΙΕΜed και στο Anna Lindt που θα δικαιούνται να εκδώσουν τα διηγήματα και να τα χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικές τους δράσεις. Θα πρέπει επίσης να επισυνάψουν τα προσωπικά τους στοιχεία: ονοματεπώνυμο, τόπο γέννηση, εθνικότητα, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση. Τα εθνικά δίκτυα μέλη του Anna Lindt θα προβούν σε μια πρώτη επιλογή των διηγημάτων και θα επιλέξουν τα 5 καλύτερα από κάθε χώρα τα οποία θα μεταφραστούν στα αγγλικά και θα τεθούν στην κρίση της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής. Οι συγγραφείς των 20 καλύτερων διηγημάτων θα βραβευθούν με την έκδοση των διηγημάτων τους και θα συμμετάσχουν στις παρακάτω δράσεις: 1. Θα προσκληθούν να παραλάβουν το βραβείο τους σε ειδική τελετή στην Βαρκελώνη στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2012 2. Μετά την τελετή απονομής θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα πολιτιστικών επισκέψεων και δραστηριοτήτων στην Βαρκελώνη και την Τζερόνα. Τα έξοδα του ταξιδιού, η φιλοξενία και τα γεύματα για όλο το πρόγραμμα θα καλυφθούν από τους διοργανωτές. Το περιεχόμενο των διηγημάτων έχει σαν σκοπό την δημιουργία και την εξέλιξη των δυναμικών που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των εθελοντικών δράσεων μιας ενεργής ταυτότητας των νέων, τη συμβολή στην αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, την παγίωση των αξιών και την έκφραση των διαφορετικών θεμάτων που ευαισθητοποιούν τους νέους της περιοχής. Ο διαγωνισμός στοχεύει επίσης στην παραγωγή διηγημάτων που θα εστιάζουν σε θέματα που θα αφορούν τα παιδιά, τους γονείς και τους παππούδες έτσι όπως αυτοί ατενίζουν το μέλλον.

No comments: