14.9.12

Hotel Χάος 2012 από τις εκδόσεις Πατάκη, ως 30/11


Ο νέος θεματικός άξονας του πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος 2012 

Το «Hotel―Ένοικοι Γραφής», συνεχίζει να διαμορφώνει πλαίσιο απαιτητικής γραφής, δοκιμασίας και διάκρισης πρωτοεμφανιζόμενων διηγηματογράφων. 

Βιώνουμε μια εποχή, σε παγκόσμια κλίμακα, αναταραχών, ανακατατάξεων, ρευστότητας και αβεβαιότητας. Αυτό το ασταθές πεδίο, που επηρεάζει όχι μόνο τα χρηματιστήρια και τις αγορές, αλλά κυρίως την καθημερινότητα των ευνομούμενων, περιφερειακών ή υποανάπτυκτων χωρών και κοινωνιών, διαμορφώνει πλέον συμπεριφορές ανασφάλειας, πανικού, οργής ακόμη και εσχατολογίας. 

Από το μυθολογικό Χάος στη Θεωρία του Χάους και από το οικονομικό και πολιτισμικό χάος στο χάος της ανθρώπινης επικοινωνίας. Η εποχή του Χάους, η παρατεταμένη περίοδος της σύγχυσης και των άκρων, επιζητά την αφήγησή της. 

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε φιλόδοξους πρωτοεµφανιζόµενους διηγηµατογράφους (δεν πρέπει να έχουν εκδώσει πεζογραφικό βιβλίο) και προκαλούµε τα κοινωνικά αλλά και υπαρξιακά τους ανακλαστικά. 

Αναμένουμε κείμενα (4.000-5.000 λέξεις) που να αποτυπώνουν και να επινοούν ταυτόχρονα τη δύσθυµη πραγµατικότητα που διανύουµε. Συναρπαστικές ιστορίες ειπωµένες µε τη µάσκα της ανατροπής, της ερµηνείας, της παρωδίας ή της κατάφασης· διηγήµατα, µε αισιόδοξη ή απαισιόδοξη κατάληξη, µέσα από το ατοµικό ή συλλογικό πρίσµα. 

Τα διηγήματα θα κρίνουν: η κριτικός λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά, ο συγγραφέας και διευθύνων τη σειρά «Hotel - Ένοικοι Γραφής» Μισέλ Φάις, η εκδότρια Άννα Πατάκη, η Αλεξάνδρα Μέξα (νικήτρια του Hotel Οιδίπους) και η Κατερίνα Κοντοπούλου (νικήτρια του Hotel Παπαδιαµάντης).  

Θα γίνονται δεκτά όσα κείμενα έχουν σφραγίδα ταχυδρομικής αποστολής έως και 30 Νοεμβρίου 2012. Τα κείμενα πρέπει να είναι τυπωμένα σε μονής όψης σελίδα, με μονό διάστιχο και να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό του διαγωνιζόμενου (αποθηκεύονται επίσης και σε cd).  

Υπόψιν κ. Γιώργου Πάντσιου με την ένδειξη για τον «Διαγωνισμό Hotel―Χάος», Π. Τσαλδάρη 38, 104 37 Αθήνα (τηλ. επικοινωνίας 210.52.05.651, 210.36.50.051).

No comments: